9. jan, 2019

Ruben Hoeke foto's

Vorig jaar, geloof in februari, maakte ik foto's van Ruben Hoeke in Manifesto te Hoorn (NL). Zoals altijd in RAW en ik kwam er dus achter dat ik dit keer ook JPEG foto's had gemaakt. Wat ik altijd doe is de foto's op mn harde schijf zetten zodat het kaartje weer gebruikt kan worden.

Heb ik deze keer ook gedaan en daarna heb ik, waarschijnlijk, iets enorm stoms gedaan. Met de gedachte dat ik ze op mijn externe harde schijf heb gezet, heb ik de RAW foto's na bewerking gewist! Waarom is niet helemaal duidelijk maar wat wel duidelijk is, is dat ik de foto's (de RAW foto's) niet meer terug kan vinden! Ik baal enorm!! Zoals ik al schreef, had ik tot mijn verbazing ook JPEG foto's gemaakt van het optreden. Gelukkig en ongelukkig. Gelukkig omdat ik toch de foto's nog heb, zij het in JPEG. Ongelukkig omdat JPEG foto's niet zo goed te bewerken zijn als RAW foto's. 

Moraal van dit verhaal: ik baal nog steeds en ga vanaf heden dubbel checken of ik alle foto's op mn externe harde schijf heb staan! Het meest vreemde is dat ik de foto's wel op deze site had staan en dat ik die bewerkte RAW foto's ook nergens meer kan vinden. Ach ja, kan ik weer opnieuw beginnen met de bewerking... Zo blijf je bezig!!